Sportschool Switch Akkrum

 

INLOGGEN VIRTUAGYM > KLIK HIER

(PROBLEMEN MET INLOGGEN, LAAT HET ONS WETEN)

Bij Switch Akkrum ontdek je fitness die je volhoudt

Fitness en bewegen doen wonderen voor je lichaam, en geest. Je voelt je lekkerder, sterker en meer ontspannen. Je gaat er zelfs beter van uitzien. Al binnen enkele minuten nadat je start met bewegen, krijgt je huid een gloed. Maar fitnessen houd je alleen vol als het iets is waar je naar uitkijkt. Daarom hebben we bij Switch Akkrum gekozen voor fitnessvormen die leuk zijn om te doen en die je daarom eenvoudig volhoudt.

Onze fitnessactiviteiten staan open voor iedereen

Bij Fysiotherapie Akkrum organiseren we onze fitnessactiviteiten onder de naam Switch. Al deze activiteiten zijn geïntegreerd in onze normale praktijk, maar je kunt ook gewoon komen fitnessen als je geen patiënt bij ons bent. De eerste keer wel op afspraak, in verband met de intake.

Wij beginnen bij iedereen met een fitheidstest om het fitheidsniveau te bepalen. Zo kunnen we een passend beweegadvies voor je maken. Elke tien weken wordt het programma geëvalueerd en aangepast.

Fysiotherapie Akkrum

Seniorenfitness

Als u boven de 60 bent gaat bewegen niet meer zo gemakkelijk. Het uithoudingsvermogen wordt wat minder en zo nu en dan voelt u zich wat stijfjes. U weet dat sportief bewegen goed voor u zou zijn.

Maar als u denkt aan een sportschool met veel jongelui en harde muziek, dan wordt u daar niet enthousiast van.

Gelukkig kan het ook anders. Switch, de sportschool van Fysiotherapie Akkrum biedt speciale lessen seniorenfitness. Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen bovende 60 jaar. Tijdens deze lessen van anderhalf uur wordt vooral aandacht besteed aan: uithoudingsvermogen, lenigheid, het behouden van kracht, coördinatie, valtraining en het verbeteren van de bloedcirculatie. 
 

De lessen worden klassikaal gegeven, waardoor er al snel een verenigingsgevoel ontstaat. Sporten moet ten slotte zo gezellig zijn dat u uitkijkt naar de volgende les. Elke 10 lessen worden uw vorderingen geëvalueerd, zodat u steeds gericht verder kunt met trainen.

Lestijden seniorenfitness:

Dinsdag 10.00 - 11.30 uur
Donderdag 13.30 - 15.00 uur
Vrijdag 10.00 - 11.30 uur

Kom gerust langs voor een informatief gesprek of bel ons op 0566-651890.

Seniorenfitness Akkrum

Zumba fitness

De beste ideeën ontstaan vaak bij toeval. Zumba werd ontwikkeld door de Colombiaanse fitnessinstructeur Alberto Perez. Halverwege de jaren negentig vergat hij een keer zijn gebruikelijke muziek voor zijn aerobicslessen mee te nemen. Hij improviseerde zijn les toen met muziekbandjes vol salsa en merengue, die hij toevallig wel bij zich had. Zijn studenten vonden het meteen fantastisch en Zumba was geboren.

Ben je klaar om jezelf in conditie te dansen? Zumba is opzwepend, doeltreffend en makkelijk te volgen. Het is een feestelijk fitnessprogramma, gebaseerd op zowel dans als aerobics. Je werkt op een opwindende manier aan je conditie met danspassen uit populaire Latijns-Amerikaanse dansen als salsa, soca, mambo en merengue. Je verbrandt calorieën zonder dat je er erg in hebt en je beweegt jezelf naar plezier en gezondheid.

Zumba fitness Akkrum

Zumba werkt verslavend. Het is dan ook uitgegroeid tot het grootste en succesvolste dansfitnessprogramma ter wereld. Met wereldwijd meer dan 14 miljoen mensen die wekelijks Zumba-lessen volgen in meer dan 150 landen.

Lestijden Zumba:

Maandag 10.00 - 10.50 uur
Dinsdag 19.10 - 20.00 uur
Donderdag 19.10 - 20.00 uur

 

Tacoyo

Tacoyo is een conditietraining met oosterse en westerse invloeden. Series van ritmisch gevarieerde bewegingen worden afgewisseld met bewustwordings-, rek-, ademhalings- en yogatechnieken. De lessen zijn erop gericht je bewust te maken van spanningsgevoelens in je lichaam en daarop te reageren. Ook is het een prima manier om in conditie te komen en te blijven.

De les bestaat uit zeer intensieve en energieke bewegingsvormen en verhoogt daardoor je stofwisseling, verbrandt overtollig vet en het vergroot je conditie. Hoewel er veel oosterse ontspanningstechnieken aan bod komen, is Tacoyo zeker niet zweverig. De cursus heeft een eigentijds en westers karakter. De lessen duren 75 minuten en zijn een verrassende mix van inspanning en heerlijke rust. 

Het doel van Tacoyo is het verkrijgen van meer fysieke en mentale energie door sportief te bewegen (conditie verbeteren) en beter te leren ontspannen.

Tacoyo is de veilige investering met een hoog rendement.

Verken je grenzen, maar respecteer ze!

Verleg je grenzen door herstel van balans

 

Lestijden Tacoyo:

Maandag 19.00 - 20.15 uur
Maandag 20.15 - 21.30 uur
Dinsdag 08.45 - 10.00 uur 
Woensdag 19.00 - 20.15 uur
Woensdag 20.15 - 21.30 uur
Vrijdag 08.45 - 10.00 uur
Vrijdag 10.00 - 11.15 uur
Zaterdag 10.30 - 11.45 uur
   

 

 

 

 

 

 

                                     

Spinning

Indoor cycling, oftewel spinning, is een workout met muziek op een speciale hometrainer. De fiets is voorzien van een knop waarmee je de weerstand kunt instellen en de training dus ook steeds zwaarder kunt maken. Wie naar een spinningklasje kijkt, ziet veel rood aangelopen, geconcentreerde gezichten. Maar laat je daardoor niet afschrikken: spinning is een toegankelijke en ontzettend leuke fitnesstraining die je zo zwaar kunt maken als je zelf wilt. Of je nu 16 of 80 jaar bent, iedereen kan aan deze groepsles meedoen. Wees gewaarschuwd: als je er eenmaal aan begint, kun je er verslaafd aan raken.

Lestijden spinning

Dinsdag 20.10 - 21.00 uur  
Donderdag 20.10 - 21.00 uur  

 

Pilates

Pilates is een training voor lichaam en geest. Geen computergestuurde fitnessapparatuur maar gewoon oefeningen op een matje. Deze trainingsmethode uit het begin van de vorige eeuw groeide in de Verenigde Staten uit tot een enorm succes en heeft ook Nederland enthousiast gemaakt.

Je zult zien en ervaren dat Pilates een bijzondere trainingsvorm is. Pilates gaat terug naar de basis, terug naar alle natuurlijke bewegingsvormen, terug naar de natuurlijke spierketens. De kracht zit hem vooral in de eenvoud en combinaties van de bewegingen.

Tijdens de lessen komen zowel kracht, lenigheid als stabiliteit aan bod. Bij Switch in Akkrum werken we met een gestructureerde lesopbouw, met een warming up en een cooling down. Hierdoor wordt het lichaam voorbereid op de oefeningen en neemt de kans op blessures af.

 

Lestijden Pilates

Dinsdag 19.00 - 19.50 uur                                                 
Woensdag 09.00 - 09.50 uur
Donderdag 18.30 - 19.20 uur
Donderdag 19.30 - 20.20 uur

 

Tiener-fit

Switch Tiener-fit is speciaal ontwikkeld voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar. Lichaam en geest zijn in deze leeftijdsfase volop in ontwikkeling. Op de juiste wijze aan beweging doen, is essentieel voor de ontwikkeling van spierkracht, flexibiliteit en coördinatie. 
Helaas wordt doorgaans, juist in deze leeftijdsfase, te weinig of te eenzijdig bewogen. Ons doel is dan ook de tieners te laten ervaren hoe leuk bewegen eigenlijk is. Naast cardiotraining voor  het vergroten van het uithoudingsvermogen en lichte krachttraining, wordt er volop aandacht geschonken aan stabiliteit (houding), coördinatie en lenigheid. 

We maken gebruik van verschillende materialen, zoals dumbbells, ballen, kegels en bosu-ballen.

Je kunt je individueel aanmelden, maar je kunt ook met een groep komen. Ben je lid van een sportclub? Vraag dan of je vrienden eens meegaan voor een proefles. De gediplomeerde fitnesstrainer is de hele tijd aanwezig om iedereen te coachen.

Lestijden Tiener-fit:

Vrijdag 16.00 - 16.50 uur

Vrijdag 17.00 - 17.50 uur

Tarieven en inschrijfformulier fitness 2019

Algemene voorwaarden Switch